Slaaptunnel

Sorteer op Sorteer op

Over slaaptunnels voor kinderen en de werking ervan

Veel kinderen ervaren onrust als zij proberen in slaap te vallen of als zij gedurende de nacht wakker worden. Soms zijn ze de dag nog aan het verwerken, blijven ze nadenken of piekeren of missen ze een gevoel van veiligheid. De slaaptunnel voor kinderen is in deze situaties ideaal. Wij zullen je uitleggen hoe de slaaptunnel voor kinderen werkt; wat de opties zijn; wanneer je een slaaptunnel gebruikt en we geven nog wat extra tips. Lees dus snel verder als jouw kind ook problemen ervaart met in slaap vallen of doorslapen.

De werking van een slaaptunnel voor kinderen

Een slaaptunnel is een stuk rekbare stof in de vorm van een hoes die vervolgens om de matras en over de matrashoes heen wordt gespannen. Zo ontstaat er een redelijk strakke cocon waar je kind onder kan kruipen of liggen. Er wordt zo een lichte druk uitgeoefend op de rug of buik. Deze druk zorgt er vervolgens voor dat jouw kind tot ontspanning kan komen. Dit is heel helpend voor kinderen die onrustig zijn in bed.

Daarnaast zou het kunnen zijn dat je kind nachtmerries heeft, angstig is of piekert. Door de druk van de slaaptunnel voelt jouw kind zich beschermd, veilig en lijkt het alsof hij of zij een knuffel krijgt.
Dit maakt hen rustiger bij het inslapen, maar het zal ook helpend zijn bij het doorslapen. Door de druk en gevoelens van geborgenheid komt er serotonine en dopamine vrij. Deze beide stofjes zorgen ervoor dat je kind zich fijn voelt. De serotonine wordt vervolgens omgezet in melatonine, waardoor je kind sneller weer inslaapt.

De verschillende soorten slaaptunnels

Op onze website vind je diverse soorten slaaptunnels. Deze zijn namelijk niet alleen beschikbaar in verschillende maten, maar ook in een ruim aanbod aan kleuren. Of jouw kind nou een peuterbed, ledikant of eenpersoonsbed heeft; er is altijd een geschikte slaaptunnel te bestellen bij Miico.nl
De slaaptunnels worden op bestelling gemaakt. Duurzaam en persoonlijk.

Tips voor het gebruik van een slaaptunnel

Mocht jij of je kind het nu spannend vinden om in een gesloten slaaptunnel te liggen, dan is het ook mogelijk om deze open te laten. De slaaptunnels worden namelijk met de hand voor jou op maat gemaakt. Een open voeteneind kan helpen om jouw kind geen opgesloten gevoel te geven, mochten zij hier gevoelig voor zijn. Ook is het makkelijker om de slaaptunnel te plaatsen. Een afwijkende matrasdikte? Via onze website bestel je eenvoudig een op maat gemaakte slaaptunnel zonder extra kosten!

Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over de veiligheid van de slaaptunnel. De tunnels zijn namelijk gemaakt van 90% katoen en 10% elastan. De stof rekt mee als jouw kind in tunnel kruipt of weer verlaat. 

Slaaptunnel: geschikt voor ieder seizoen

Wist je dat je de slaaptunnel in alle seizoenen kunt gebruiken? Doordat de tunnel voor het grootste gedeelte uit katoen bestaat, laat deze lucht door. Hierdoor kan jouw kind enkel in de slaaptunnel liggen als het erg warm is. Wil je de slaaptunnel ook gebruiken in de winter? Geen probleem. Dan leg je er een deken of dekbed overheen. Wordt de slaaptunnel vaak gebruikt? Uiteraard is het geen probleem om de slaaptunnel van jouw kind te wassen op een programma tussen de 30 en 60 graden Celsius. We raden het niet aan om de tunnel in de droger te doen, omdat de stof dan kan krimpen. Hierdoor is het mogelijk dat de slaaptunnel niet goed meer om het matras past.

Wanneer gebruik je een slaaptunnel?

Er zijn dus meerdere redenen om de slaaptunnel in te zetten. Vaak wordt de slaaptunnel ingezet bij kinderen die angstig of overgevoelig zijn. Ook als jouw kind een onrustig lichaam heeft, veel wakker is gedurende de nacht of lang wakker blijft, kun jij de slaaptunnel inzetten. Via miico.nl ben je gegarandeerd van een hoogwaardig kwalitatieve slaaptunnel en je hebt hem zelfs de volgende dag al in huis als je voor 9.00 uur bestelt. Bestel daarom nu snel een slaaptunnel bij dé specialist in slaapproblematiek bij kinderen en jouw kind zal kunnen genieten van een optimale nachtrust. En jij daardoor ook!