Boeken

Sorteer op Sorteer op

Hooggevoelig kind boek

Wij lezen onze meiden elke avond voor wanneer ze naar bed gaan, lekker nog even samen in het bed van papa en mama of in hun eigen bedjes. Ze mogen zelf kiezen welk boekje ze willen lezen die avond en op dit moment is Draakje Vurig en de spiegel de grote favoriet, ze kennen het grootste gedeelte van de tekst al en kletsen heerlijk mee. Ik kan er zo van genieten om die twee kleine lichaampjes tegen mij aangedrukt te voelen en op deze manier de dag af te sluiten.

In onze webshop bieden wij een aantal boeken aan voor (voornamelijk) hooggevoelige kinderen. De boeken zorgen voor herkenning bij uw kind, de verhalen zijn realistisch en leuk voor de kinderen om te lezen. Wat ons betreft zijn het echte aanraders!

Kleuter Smoeltjesschrift

Leuk dagboek voor jonge kinderen

14,50
Smoeltjesschrift

Sluit de dag af met een :)

14,50
Ridder Zeldenmoed

Avontuurlijk boek

9,95
sale 33%
Fenne en het danskamp

Over een gevoelig meisje dat dol is op dansen

14,95 9,95
Draakje Vurig op school

Voor alle gevoelige heethoofdjes

12,95
Draakje Vurig en de spiegel

Voor een positiever zelfbeeld

12,95

Waarom voorlezen bij hooggevoelig kind met sterke wil belangrijk is

Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig maar kan ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind. Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. Voorlezen is heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin opgebouwd is. En door met het kind ook te praten over het boek, wordt het kind ook gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan.

Kinderen leren goed luisteren wanneer ze voorgelezen worden en zich te concentreren. Voorlezen stimuleert de fantasie van het kind ook.
Afhankelijk van het onderwerp van het boek leert het kind ook veel over de wereld om zich heen, waardoor hij/zij meer grip krijgt op de directe wereld om zich heen. Voorlezen over een onderwerp waar het kind op dat moment erg mee bezig is (spanning/angst) kan ook steun bieden en een goede manier zijn om met het kind in gesprek te komen over deze onderwerpen.

Maar ook het gevoel van veiligheid dat kinderen krijgen, het plezier dat kinderen beleven aan het voorlezen en de exclusieve aandacht die ze krijgen tijdens het voorlezen, zijn van belang voor de ontwikkeling van het kind. En het samen lezen van een boek kan ook helpen rust en regelmaat te brengen. Kinderen komen tot rust tijdens het voorlezen en door op vaste tijden voor te lezen kan er regelmaat en vaste structuur in de dag geboden worden. Zo kan voorlezen een goed onderdeel zijn van het ritueel voor het slapen gaan.